Karbonhidratlar enerji verdiği için egzersiz yapılmadan önce alınması genel olarak tavsiye edilir. Alınması gereken değerler bir kadın ya da erkeğin metabolizmasına uygun olmalıdır. Aksi takdirde düzensiz bir kilo alımı söz konusu olur. Tabi düzensiz kilo artışından ziyade, çeşitli rahatsızlıklar, kalp ve damar tıkanıklıklarına ya da enerjinin doğru bir şekilde kullanılmaması gibi yorucu etkilere de sebep olabilmektedir. Bu yüzden;

  • Karbonhidratların alımı egzersiz öncesinde iyi belirlenmesi gerekmektedir. Karbonhidrat aşırı tüketilmemeli ve egzersizden en az iki saat önce alınmalıdır.
  • Egzersiz ve karbonhidrat arasındaki ilişki, vücudun nasıl tepki vereceğinin ölçülmesi ve ona göre bir karbonhidrat desteğinin alınması gerekmektedir. Sizin vücudunuz size özeldir. Kendinizi iyi hissettiğiniz miktarda tüketim yapmalısınız.
  • Egzersiz yapılmadan önce alınan karbonhidratların, vücut için enerji sağlamada büyük bir önemi vardır. Öyle ki, glikozun vücutta kullanımı arttırarak daha yüksek bir enerji seviyesi sağlamaktadır. Bu da daha hızlı yağ yakımı ve kalori harcanması demektir.

Karbonhidrat Alımları ve Besinler

Karbonhidrat için meyve ve sebzeler tüketilebilmektedir. Çünkü bunların içerisindeki karbonhidratların, vücut potansiyelini arttırmaya yönelik bir etkisi vardır. Bu sayede;

  • Çeşitli mineraller,
  • Meyve ve sebzelerin lifleri,
  • Vitaminler ve besin öğeleri,

Karbonhidrat ham maddesini oluşturmaktadır. Bu sayede vücudun egzersiz sırasında iyi bir enerji yakabilmesi için, gereken depolama unsuru da sağlanmış olur. Vücudumuz ayrıca gerekli enerji düzenini ve kullanımını karaciğer üzerinden ve kas dokularımızın üzerinden almaktadır. Kaslarınızda doğru karbonhidrat depoları oluşturmak için doğal karbonhidrat tüketmeye dikkat edin.

Sağlık ve spor ile kalın.

https://www.aysetolga.com/saglik/butunsel-saglik