“Kişisel ve profesyonel yetkinlikler üzerine bu yıl öğrenmek için minik bir liste yaptım, veya önümüzdeki beş yıl için, bunun için günün birkaç saatini bu yetkinlikleri öğrenmeye çaba sarf etmek için harcıyorum. Online video dersleri izliyorum, kitap okuyorum, araştırıyorum. Bu yetkinlikler topluluk önünde konuşma, web tasarımı, yeni bir dil öğrenmek, yemek fotoğrafçılığı ve yazı yazma gibi aktiviteler.

Kendinize sorun, size hangi yetenekler büyütebilir? Bunları keşfedin, öğrenmek için kendinize bir yol çizin ve her gün çalışmak için kendinize en az bir saat ayırın.”

Düzenli egzersiz yap.

Egzersiz fiziksel ve zihinsel sağlığa, ruh haline, üretkenliğe ve uzun bir ömüre faydalıdır. Ayrıca kalori yakmanıza ve fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcıdır. Yapmaktan keyif aldığınız bir egzersiz seçin, bu yoga, ağırlık kaldırma, dans, tenis, yüzme, Zumba, oryantal veya koşu olabilir. Size mutlu eden yolda ilerlemek önemlidir. Eğer yaptığınız egzersiz size mutlu etmiyorsa, etkisi de uzun sürmeyecektir.

Erken kalk.

“Genellikle geceleri çok geç yatarım. Fakat her sabah saat 5’te kalkmaya alıştırdığım vücudumun enerji seviyelerinde mükemmel bir değişim gözlemledim. Güneş doğarken yoga yapıyorum. Tamamıyla enerji dolu ve güç kaynağına bağlanmış gibi hissediyorum.Nedeni vücudunun leptin salgılaması. Mümkün olduğunca uyu.

Hepimizin biraz daha fazla enerjiye ihtiyacı var. fakat enerji sadece yemekten sağlanmıyor. Odağımızı kontrol ederek, güzellikleri görmeye çalışarak ve pozitif olmaya yönelerek enerji üretebiliriz.

Benden bilgi vermesi, senden uygulaması..

Harika bir gün dilerim

 

https://www.aysetolga.com/saglik/butunsel-saglik